Een race met veel water en een beetje zonneschijn

Tijdens de 40e editie van de Werelhavendagen in Rotterdam werd de tweede Solar Sport One race van het jaar gehouden. Het was een race met veel tegenslagen maar gelukkig ook een vreugde moment.

In eerste ochtend van de tweedaags durende race was het weer prachtig. Toch hadden we last van water, wat niet van uit de lucht kwam. Nog voordat de eerste endurance race gestart was werd de boot geraakt door een paar hoge golven en kwam het water in de boot. Alsof dat nog niet genoeg was begon het ook nog eens te regenen. In de hevige regen werd alles gedaan door het team om de schade te verhelpen maar er was niet genoeg tijd. De start van de endurance race werd helaas niet gehaald. Er is nog een testronde gemaakt maar de boot had teveel schade om die dag nog aan een race mee te kunnen doen.

Tot laat in de avond is er gesleuteld om de boot te repareren en vaarklaar te maken voor de volgende dag. Ook de tweede dag begon met een goed zonnetje die het gelukkig wel de hele dag volhield. Prima weer om op zonnepanelen te gaan varen. De tweede endurance race resulteerde in een vierde plaats en de zonneboot deed het weer goed. Met de derde poging van de top speed run werd een nieuw persoonlijk record gezet: 29,6Km/h!